מדריך לנפגע בתאונת דרכים

בשנות ה-70 לאחר שחלה עליה במספר תאונות הדרכים, חוקק חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, אשר מוציא את שאלת האחריות לתאונה וקובע אחריות מוחלטת לפיצוי הנפגעים, ללא קשר לשאלת האשם בתאונה. כלומר, כל אדם בין אם הוא הנהג, הנוסע או הולך רגל, בין אם הוא נסע ברכבת ובין אם נסע באוטובוס, בין אם התאונה ארעה באשמתו ובין אם לאו- זכאי לפיצוי עבור נזקי גופו. אם דרך הביטוח חובה של הרכב ובין אם דרך "קרנית"- קרן הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, במקרים מסוימים.

אם נפגעת, כיצד לנהוג?

  1. במידת האפשר, יש לתעד את אופן התרחשות התאונה ולצלם כל דבר שיכול לעזור להוכיח את קרות התאונה ונסיבותיה, אם יש עדים למקרה, לקחת מהם פרטים כדי שיוכלו להעיד לטובתכם, במקרה של מעורבות רכב נוסף, יש לקחת את מלוא פרטי הנהג השני ואת פרטי ביטוחו לרבות מספר הרכב.
  2. לפנות לקבלת טיפול רפואי בבית החולים או בקופת החולים ולספק תיאור של קרות התאונה. עליך לפרט במדויק כל כאב, הגבלה, תחושה שהנך מרגיש, גם אם אתה סבור כי יש מקומות כואבים יותר. שהרי היו לא מעט מקרים בהם סמוך לתאונה איבר מסוים לא כאב ובהמשך החלה הגבלה בתנועה, לדוגמא בתנועות הצוואר והגב. יש לוודא שאכן כל הפרטים הנמסרים נרשמים בדו"ח הרפואי בדיוק בצורה שבהם הם מתוארים.
  3. לאחר קבלת הטיפול הראשוני, יש לפנות למשטרה ולדווח על התאונה.
  4. להיזהר מחוקרים- אל תשוחחו עם אף אחד לגבי התאונה וגם להנחות את בני המשפחה. בשום אופן לא להכניס חוקר הביתה אף שלפעמים מדובר באיש חביב, לא לדבר איתו ולו מילה אחת, הדבר היחידי שמותר לאמור- "יש לי עורך דין הוא יודע את כל הפרטים, תפנה אליו". סמוך על החוקר שהוא לא יפנה לעורך דין.
  5. אין להתפשר עם חברת הביטוח לפני קבלת יעוץ אצל עורך דין המתמחה בנזקי גוף. חברות הביטוח לעיתים מנצלות את חוסר הידיעה ופונות בעצמן אל הנפגעים ומציעות פיצוי כספי זעום לסילוק כל זכות תביעה עתידית.

תאונת דרכים שהינה תאונת עבודה :

כל תאונת המתרחשת במהלך העבודה, בדרך אליה ובחזרה ממנה, מוגדרת כתאונת עבודה, בהם הזכאות לפיצוי היא גם מהמוסד לביטוח לאומי. ההתנהלות מול המוסד לביטוח לאומי תשפיע על התביעה כנגד חברת הביטוח ויש להתייעץ עם עורך הדין לפני הפניה.

פינוי באמבולנס- מי אמור לממן?

  • אם פונית ואושפזת- קופת החולים אמורה לשאת בעלות הפינוי.
  • אם פונית ולא אושפזת- חברת הביטוח אמורה לשאת בעלות הפינוי.
  • אם התאונה הינה תאונת עבודה- המוסד לביטוח לאומי נושא בעלות הפינוי.

פיצוי כספי:

הואיל ושאלת האחריות לתאונה והאשמה אינה עומדת להכרעה, המחלוקת הינה בעיקר סביב היקף הפיצוי המתחלק לשלושה אופנים:

  1. נזק מיוחד- מבטא את הנזקים אשר התגבשו הניתנים להוכחה, כמו אובדן השתכרות בעבר וכל ההוצאות בפועל בקשר עם התאונה, לרבות נסיעות, השתתפות ברכישת תרופות ועזרה של צדדים שלישיים. נזקים אלו טעונים הוכחה באמצעות קבלות, תלושי שכר ואסמכתאות שונות, אותם יש לשמור מהרגע הראשון.
  2. נזק כללי- הינו נזק עתידי הניתן להערכה כללית וכולל את הפסדי השתכרות בעתיד, וההוצאות העתידיות לרבות עזרה של צדדים שלישיים. נזק זה מתבסס על גילו של הנפגע, עיסוקו ומותנה בקיומה של נכות צמיתה.
  3. כאב וסבל- הפיצוי מחושב בהתאם לנוסחה מתמטית המביאה בחשבון את שיעור הנכות הרפואית הצמיתה, גיל הנפגע ומספר ימי האשפוז בבית החולים (נפגע אשר לא נותרה לו נכות צמיתה כתוצאה מהתאונה, יכול להיות זכאי לפיצוי בשעור השווה לעד 10% נכות צמיתה, פיצוי זה יכול להיקבע בהסכמה או על ידי בית המשפט).

להערכת סיכויי תביעתך ללא התחייבות - יש להשאיר פרטים וניצור איתך קשר בקרוב מאוד

דילוג לתוכן